Dolfijntherapie is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van geïntegreerde therapie. Afhankelijk van het kind en zijn of haar problematiek wordt er een programma 'op maat' gemaakt, een combinatie van ergo-, fysio-, logo- en/of psychologishe therapie.
Het interactieve contact met dolfijnen tussen de oefeningen door werkt niet alleen goed als beloning en motivatie, maar doet ook wonderen voor het concentratievermogen en sensorische integratie. Vooral bij kinderen als Niels waarbij dit niet goed is ontwikkeld valt hier de nodige winst te behalen. Verder willen we inzetten op communicatie en dan vooral het aangeven van ja/nee. Uit ervaring van andere kinderen met PittHopkins syndroom die al deel hebben genomen weten we dat hier mogelijkheden en vooruitgang te behalen is.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.curacaodolphintherapy.com
Het gaat niet alleen een ervaring voor Niels worden maar voor het hele gezin. Zij worden er bij betrokken zodat mogelijkheden en resultaten thuis voortgezet kunnen worden. Ook aan broers en-of zussen is gedacht, voor hen is er een speciaal programma waaraan ze mee mogen doen.
De afgelopen dagen krijg ik steeds vaker de vraag; hoe werkt het nou eigenlijk, die dolfijntherapie. Hieronder wat informatie van wat ik erover gelezen heb. De ervaringen moeten tenslotte nog komen...
Er wordt een positief verschil gemaakt met dolfijntherapie en heeft vaak veel succes. Dit is wetenschappelijk ook bewezen.
Het succes kan hem zitten in vooruitgang in:
• fijne en grove motorische vaardigheden
• spraak en taalbeheersing
• cognitieve ontwikkeling
• sociale en functionele vaardigheden
Dit kan weer leiden tot betere communicatie, fysieke ontwikkeling, meer zelfvertrouwen en ontspanning. Het lijken kleine stapjes maar als je op het niveau van ongeveer een jaar-anderhalf jaar functioneert zijn dit grote stappen.
Het programma wordt op maat gemaakt en na elke sessie aangepast wat voor Niels goed zou zijn. Naast bovenstaande pluspunten ga je ook met specifieke vragen aan de slag. Zoals in ons geval het aan kunnen gaan geven van ja-nee en vooruitgang in sensorische integratie.
Hoe werkt het:
De dolfijn is in de therapie de krachtige motivator en spelen de centrale rol. De interactie met de dolfijn werkt als beloning.
Stel er is een cliënt die wordt gevraagd om zijn armen omhoog te doen, als dit lukt reageert de dolfijn direct wat de stimulans is om het nog een keer uit te voeren. Zo wordt snel begrip gekweekt en het zorgt voor zelfvertrouwen.
Doordat dolfijnen slimme, intelligente en sociale dieren zijn werkt dit perfect voor de therapie. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat een cliënt zijn aandacht tot vier keer toe langer vast kan houden dmv interactie met de dolfijn.
Verder hebben dolfijnen een uniek vermogen om mensen op hun gemak te stellen en een band te creëren. Ze accepteren mensen met een beperking onvoorwaardelijk. Ze herkennen de dolfijn als gelijke, wat stimulerend werkt en waar je beter je best voor doet, de dolfijn kan immers ook niet lopen en praten🐬
Maak jouw eigen website met JouwWeb