https://www.werkendam.net/nieuws/2019-03-02-5621-generaal-pardon-speelt-de-sterren-uit-de-lucht-voor-niels.html

De derby was een geslaagde avond en leverde het prachtige bedrag van 881,40 opšŸ¬

https://www.pzc.nl/schouwen-duiveland/niels-en-celeste-krijgen-dolfijntherapie-dankzij-ouwerkerkse-stichting-jens~a9a8724f/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

 

Oerlemans Plastics steunt goede doelen

ma 14 jan 2019, 12:00    
 
GIESSEN • Oerlemans Plastics heeft zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie 5000 euro verdeeld onder drie goede doelen in Altena.
 

Een cheque met een waarde van 2500 euro is naar Stichting Vakantieweek gehandicapten Land van Heusden en Altena en de Langstraat gegaan. Een bedrag van 1500 euro is naar familie Van der Giessen gegaan voor dolfijntherapie van hun meervoudig gehandicapte zoon Niels. En de cheque van 1000 werd door Johan Kranenbroek van Oerlemans Plastics uitgereikt aan Het Kornhuys in Dussen gegaan. Het Kornhuys te Dussen is een zorg- en woonboerderij in Dussen voor kinderen en jongvolwassenen met een zwaardere lichamelijke of verstandelijke beperking.

Deze goede doelen zijn door het personeel van Oerlemans Plastics verkozen als top 3 van de 30 ingezonden doelen. Op basis van het aantal stemmen zijn de prijzen verdeeld. "We zijn verheugd om wederom op deze manier een bijdrage aan de leefbaarheid in de regio te kunnen leveren", laat het bedrijf weten.

MVO hoog in het vaandel
Vorig jaar heeft Oerlemans Plastics een goededoelenactie georganiseerd naar aanleiding van het winnen van de BizAwards Altena 2017. Oerlemans Plastics heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan en dat betekent ook dat je succes mag delen met je omgeving, zo zegt het bedrijf. "Mede door de vele goede reacties die we destijds hebben gekregen, is er besloten om de Oerlemans Plastics Goede Doelen Actie te continueren. Dus ook dit jaar zijn er drie goede doelen ondersteund, die gevestigd en actief zijn binnen de nieuwe gemeente Altena."

De Oerlemans Packaging Groep bestaat inmiddels uit zeven dochterondernemingen, waaronder Oerlemans Plastics. Oerlemans Packaging produceert klantspecifieke flexibele kunststof verpakkingen en folies van hoge kwaliteit. Op de acht productielocaties van Oerlemans Packaging in Nederland (o.a. in Genderen en Giessen) worden voortdurend nieuwe verpakkingsconcepten geproduceerd.

De 'gemotiveerde en deskundige' medewerkers van Oerlemans Plastics, die gestemd hebben voor de goede doelen, komen voor het grootste gedeelte uit Altena, aldus Oerlemans.

http://www.oerlemansplastics.nl

 
 
Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena 
 
 
 
 
Radio interview gehad op 22-09-2018
Geluidsfragment is op te vragen via mail.

 

 

Regio Woudrichem (Facebook)

Dol-fijne flessenpost actie voor Niels

Op de 20ste verjaardag van Niels van der Giessen afgelopen zondag in Sleeuwijk ging de 'Dol-fijne flessenpost' actie officieel van start. Niels lijdt aan het PittHopkins syndroom. De planning is om in de zomer van 2020 af te reizen naar Curaçao om een therapie te gaan volgen bij het Curacao Dolphin Therapy & Research Center.

Dolfijntherapie is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van geïntegreerde therapie. Afhankelijk van de problematiek wordt er een programma 'op maat' gemaakt. Een combinatie van verschillende therapieën, zoals ergo-, logo-, fysio-, en/of psychologische therapie. Bij kinderen/volwassenen, zoals Niels, kan er door interactief contact met de dolfijnen tussen oefeningen door grote winst behaald worden op gebied van concentratie en sensorische integratie.

Verder zal er ingezet gaan worden op het aan kunnen geven van ja/nee. Door ervaringen van andere kinderen met PittHopkins, het syndroom dat Niels heeft, is gebleken dat hier grote vooruitgang geboekt kan worden.

Dit zou een enorme impact hebben op zijn eigen inbreng en afname van frustratie gedrag. Dit bevordert uiteraard de communicatie en contact tussen de zorgverleners en Niels. Zeker nu hij meer te maken heeft met verschillende zorgverleners sinds hij vorig jaar is gaan wonen in het 'Tweede Thuis' in Werkendam.

De uitdaging is nu om voldoende geld bij elkaar brengen om de dolfijntherapie voor Niels mogelijk te maken. Daarvoor wordt actie gevoerd, via de Facebook pagina: 'dolfijntherapie voor Niels' en de website: www.dolfijntherapieniels.jouwweb.nl

De 'dol-fijne flessenpost' is de eerste actie en is door de moeder van Niels zelf bedacht. Sylvia: "Er komen nog metalen boekenleggers, uiteraard met dolfijnen er aan, een benefiet-buffet, statiegeldflessen actie, en één keer dolfijnen glittertatoos zetten".

De flessen met daarin een dolfijn kosten € 5,50. Ze zijn te verkrijgen door naar de speciale facebookpagina te gaan die voor deze actie is opgezet: 'dolfijntherapie voor Niels' maar de flessen zijn ook te verkrijgen bij kapper Bert van Houwelingen in Almkerk en bij Sterrenlicht in Gorinchem. Verder komen er donatie-spaarpotten te staan bij diverse ondernemers in Sleeuwijk.

Op de foto: Vader Reinier, Niels en moeder Sylvia van der Giessen